Ιθάκη

Ιθάκη, το νησί των θρύλων και της μυθολογίας, που συνδυάζει την πλούσια ιστορία με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Γνωστή ως η πατρίδα του Οδυσσέα από την Οδύσσεια του Ομήρου, η Ιθάκη μαγεύει τους επισκέπτες με τα γραφικά χωριά της, τις απόκρυφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει κάθε γωνιά του νησιού.

Το νησί είναι διάσημο για τα παραδοσιακά του χωριά, όπως το Βαθύ, η πρωτεύουσα του νησιού, που βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο και αποτελεί το κύριο λιμάνι της Ιθάκης. Στενά πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά καφέ και ταβέρνες προσκαλούν τους επισκέπτες να απολαύσουν την αυθεντική ατμόσφαιρα του νησιού.Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Περαχώρι στο οποίο θα συναντήσετε εντυπωσιακό δάσος Αφεντικός Λόγκος. Λίγο πιο ψηλά συναντώνται τα μεσαιωνικά ερείπια της Παλαιοχώρας,καθώς και το οροπέδιο του Μαραθιά με την Αρέθουσα Κρήνη.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται το Κιόνι, ένα γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια και το πανέμορφο λιμάνι του, που θυμίζει κάτι από την Ελλάδα του παρελθόντος. Τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα παραδοσιακά καφενεία συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή.

Ο πολιτιστικός πλούτος της Ιθάκης είναι εμφανής μέσα από τα μουσεία της, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο. Αυτά τα μουσεία φιλοξενούν ευρήματα που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία και τη ναυτική παράδοση του νησιού.

Η Ιθάκη φιλοξενεί επίσης διάφορα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το πιο γνωστό είναι το Φεστιβάλ Ομήρου, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και διαλέξεις για τον Όμηρο και την Οδύσσεια. Αυτά τα φεστιβάλ δίνουν μια ευκαιρία στους επισκέπτες να βυθιστούν στην τοπική κουλτούρα και να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Τοπ Παραλίες

image

Γιδάκι

Η παραλία Γιδάκι θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού,Η πρόσβαση σε αυτή είναι εφικτή είτε με καραβάκι από την πλατεία στο Βαθύ είτε μέσω του μονοπατιού που περνάει και από την παραλία του Σκίνου. Τα διάφανα, κρυστάλλινα νερά της και βοτσαλωτή ακτή της, της δίνουν δικαίως μια θέση στις κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας.

image

Φιλιατρό

Το Φιλιατρό χαρακτηρίζεται ως η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Διαθέτει λευκά βότσαλα και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, που την καθιστούν ιδανική για κολύμπι και καταδύσεις. Τα ήρεμα και καθαρά νερά της είναι ιδανικά για να απολαύσετε μια βουτιά και να εξερευνήσετε τον υποβρύχιο κόσμο της περιοχής.

image

Σαρακήνικο

Δίπλα από το πολυσύχναστο Φιλιατρό εντοπίζεται η φυσική και ανεπιτήδευτη, χωρίς οργανωμένες παροχές παραλία Σαρακήνικο.Λευκά βότσαλα και διάφανα νερά πάνω στα οποία αποτυπώνεται η φυσική ομορφιά που περιτριγυρίζει την παραλία χαρακτηρίζουν το Σαρακήνικο.

image

Κουρβούλια

Τα κουρβούλια αποτελούν μικρές πολυσύχναστες παραλίες στη σειρά κατα μήκους του δρόμου από Φρίκες – Κιόνι. Τα δροσερά νερά της και η απέραντη σκιά που δημιουργείται από τα πεύκα δικαιολογούν τους αμέτρητους επισκέπτες.

image

Πλατιά Αμμος

Από τις λίγες παραλίες που διαθέτει ψιλή άμμο βρίσκεται σε έναν κόλπο στα βόρεια του νησιού, τις Αφάλες. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από την κεντρική πλατεία, στο Βαθύ.

Πως πάω στην Ιθάκη;

Από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο με το πλοίο ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΛΛΑΣ

Online κράτηση