Διαπόντια νησιά

Ερείκουσα

Η Ερείκουσα είναι το πιο πυκνοκατοικημένο από τα Διαπόντια Νησιά, απέχοντας 29 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με διάρκεια ταξιδιού περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Το νησί είναι καταπράσινο, με ελιές και κυπαρίσσια να κυριαρχούν στο τοπίο, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήσυχες διακοπές, μακριά από τη φασαρία της Κέρκυρας. Στη νότια ακτή βρίσκεται το Πόρτο, το κύριο λιμάνι, ενώ υπάρχουν δύο επιπλέον οικισμοί: το Φύκι στα δυτικά και το Μπραγκίνι στα ανατολικά, που προσφέρουν ένα μικρό λιμανάκι και παραλίες με ρηχά νερά.

image
image

Μαθράκι

Το Μαθράκι είναι το μικρότερο από τα Διαπόντια Νησιά, απέχοντας 36 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με το ταξίδι, που περιλαμβάνει στάση στην Ερείκουσα, να διαρκεί περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά. Το νησί είναι γεμάτο πράσινο, με γραφικά μονοπάτια και μικρούς οικισμούς, καθώς και αμμώδεις παραλίες, ιδανικές για φυσιολάτρες. Στα ανατολικά βρίσκεται ο κύριος οικισμός Πλάκες, όπου βρίσκεται και το λιμάνι και η μεγάλη αμμώδης παραλία Πορτέλο με ρηχά νερά, καθώς και η παραλία Αρβανίτικο. Στα δυτικά, οι όρμοι Φύκι και Κόντρακας, το παλαιό λιμάνι και το λιμανάκι των Απιδιών προσφέρουν όμορφες τοποθεσίες για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Οθωνοί

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Νησιά, απέχοντας 43 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με το ταξίδι, που περιλαμβάνει στάσεις στην Ερείκουσα και το Μαθράκι, να διαρκεί περίπου 4 ώρες. Το νησί χωρίζεται σε δύο μέρη: την Άνω Πάντα με τους οικισμούς Χωριό και Δάφνη και την Κάτω Πάντα με κυριότερους οικισμούς τα Μαστοράτικα και τα Κασιμάτικα. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την αρχαία Ωγυγία του Ομήρου, το νησί της Καλυψώς, της μούσας που αιχμαλώτισε τον Οδυσσέα για επτά χρόνια. Η σπηλιά της Καλυψώς, λίγα λεπτά με φουσκωτό από το λιμάνι Άμμο, είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο των Οθωνών. Στην περιοχή υπάρχουν παλιές εκκλησίες και ένας πέτρινος μύλος. Οι Οθωνοί διαθέτουν πολλές παραλίες, με πιο γνωστές την Άσπρη Άμμο και την Ξυλοσερμοί, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες με σκάφος. Το νησί είναι επίσης ιδανικό για πεζοπορία, με παραδοσιακά μονοπάτια που επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν σχεδόν κάθε οικισμό με τα πόδια.

image

Τα Διαπόντια Νησιά είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ήσυχες διακοπές στη φύση.

Πως πάω στα Διαπόντια Νησιά;

Από Κέρκυρα με το πλοίο ΕΥΔΟΚΙΑ της Kerkyra Lines με δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτου.

Online κράτηση